Facebookside for LOS 300 – lik og del!

Målet med den nye siden på Facebook er å skape engasjement rundt Lostjenesten sitt 300-årsjubileum.

Som du kanskje har fått med deg feirer Lostjenesten i Norge 300 år i 2020. Jubileet skal markeres gjennom en rekke store og små arrangement langs hele kysten, med losen som tema.

Fra april til september besøker museumsfartøyet M/S Gamle Oksøy rundt 50 havner, fra Vardø i nord til Fredrikstad i sør. Det er Kystverket og Kystverksmusea som står bak arrangementene, i samarbeid med en rekke lokale aktører som kystlag, kommuner og frivillige organisasjoner.

Facebooksiden «Los 300 – Lostjenesten 300 år» blir en viktig kommunikasjonskanal og vi oppfordrer alle om å følge siden, og gjerne spre den videre  – til samarbeidspartnere, kollegaer, venner, studenter og andre som kan ha interesse av dette.

Vi tar veldig gjerne imot bilder og filmsnutter fra losens arbeidshverdag, som vi kan dele på fb-siden. Send til lill.haugen@kystverket.no

Startskuddet for LOS 300 går på arrangementet «Kulturnatt» i Risør 24. april, og 300-årsjubileet avsluttes med en nasjonal markering på Kystverkets Publikumsdag i Bergen sentrum 3. september.

Loshistorien er rik og imponerende, og den stolte historien skal naturlig nok være et tema i jubileumsåret. Samtidig ønsker vi å presentere losens rolle i dag.

– Opp i gjennom årene har losen og lostjenesten spilt en viktig rolle for sikkerheten til sjøs og utviklingen av kyst- og sjøfartsnasjonen Norge. Det er det liten tvil om. Vi skal selvsagt se oss litt tilbake, men vel så viktig er det å se framover. Losene er i dag høyteknologiske, og har kanskje en viktigere rolle enn noen gang. Det ønsker vi å vise fram, sier losdirektør Erik Blom. Et viktig arbeid i jubileumsåret blir derfor å dokumentere og vise fram losens arbeidshverdag, som kanskje ikke er så kjent for folk flest.

Ved siden av lokale arrangementer er forskning og formidling viktig. En unik artikkelsamling om eldre og nyere loshistorie er under arbeid, og det kommer også en egen utstilling om losens historie fra 1720 til 2020, som blir å finne på Kystverksmusene og på flere av arrangementene i løpet av året.

Jubileumsnettsiden www.los300.no lanseres også om kort tid. Her ligger det aktivitetskalender med oversikt over planlagte arrangementer. Fra denne siden blir det også mulig å følge Gamle Oksøy via webkamera og AIS. (Seilingslisten publiseres om kort tid, og mer info om LOS 300 kommer fortløpende).

(Lill Therese Opsahl Haugen, Kystverket)

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.