EM-sølv i fotball

Sølvlaget.

Antwerpen 16-18 Mai 2019.

Empa football tournament no 55.

12 lag stilte opp for å kjempe om ære i losenes eget Europamesterskap i fotball. Til tross for at det var Nasjonaldag på hjemmebane, var det opprinnelig 11 spillere som skulle ned å kjempe. Men det ville seg ikke helt. Flygelederstreik i Brussel og tåke i Ålesund, gjorde det vanskelig for oss. Det endt med at Jan Ståle og Sindre måtte sitte hjemme. Skal si at det hadde vært godt å ha de i finalen.

Etter mye problemer var vi 9 stk på plass, og ut over natten også all bagasje. Lars, Thore, Idar, Stig Petter, John Petter, Trond (Capt), Cato, Elias (sønn til Cato), Hallvard, Gaute og Manager undertegnende. Skal vel innrømme at vi hadde vel ikke store troa. Vi skjønte at her er det om å gjøre å unngå sternlight (sisteplassen).

Etter captains meeting på torsdag kveld fikk vi tillatelse til å bruke sønnen til Cato, Elias Caspersen. Han er 15 år, og ble etter hvert et mareritt for motstanderne. Han får herved alle anbefalinger for å bli tatt opp som los, når han tilfredsstiller kravene. Fra landslagsledelsen tilfredsstiller han alle krav.

????

I tillegg fikk vi låne 2 spillere fra Belgia, Tom som overtok rollen som keeper. Forøvrig meget god. Slapp inn bare 1 mål under hele turneringen. I tilegg fikk vi Dris, og Bulgareren Dimitrov (Jimmy).

Fredag åpnet vi med kamp mot Kiel. Et lag vi alltid har slått. Da la vi opp taktikk for å vinne over de. Da var vi ganske trygg på å unngå sternlight.
Kampen vant vi 2-0.

Ved godt mot, fortsatte vi mot Nok/Baltic. Der ble det 3-0.

Scoring.

Vi begynte å ane at det kunne ligge noe i luften. Men før noe var sikkert, måtte vi spille mot Rotterdam og Italia. Begge kamper gikk i vår favør. 2-0.
Vi stod da som eneste laget med full pott og ikke sluppet inn noen mål. Det er 6. gang vi er med og har spilt 3 finaler. I år som tidligere taper vi finalen med 1 mål. Vlissingen hadde spionert på oss, og tok ut vårt fremste angrepsvåpen. Det ble nok et 0-1 tap. Og veldig mange slitne bein.

Der og da er det helt klart bittert å tape, men oppsummert er vi strålende fornøyd med 2. plassen og gratulerer guttene fra Vlissingen ( forøvrig 2. gang de slår oss i en finale).

Neste år er vi arrangør og håper at vi kan dra nytte av hjemmefordel. Men først og fremst gleder vi oss til at våre fotballvenner i Europa kommer til Ålesund for å spille fotball 21.-23. mai 2020.

Team Capt
Jon E. Kristiansen
Los på Hvasser

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.