Vår kollega Tore Vevik har gått bort

Tore Vevik

Det blir kremasjonsbisettelse i Ishavskatedralen onsdag 18. januar kl 1200.

Norsk Losforbunds lyser fred over Tores minne og oppfordrer alle nåværende og tidligere kolleger, som en siste heder, å stille i paradeuniform i bisettelsen.

Kollegene ved Tromsø losstasjon har skrevet dette minneordet:

Tore sovnet stille inn på UNN mandag 9. januar 2017, etter lengre tids sykdom.

I juli måned 2015, fikk Tore konstatert lymfekreft og begynte på behandling for dette umiddelbart.

Etter endt behandling, – februar 2016, ble Tore erklært kreftfri, – og han kom tilbake i full jobb.

Han gikk sine los vakter gjennom våren og sommeren 2016, avbrutt med nok et Svalbardopphold (det 10 i rekken) som kaptein på M/S Polargirl, men i september viste det seg at lymfekreften hadde blusset opp igjen.

Tore var en erfaren navigatør og en respektert statslos som fikk 23 år i aktiv tjeneste for Kystverket, med 3.800 losoppdrag.

Han begynte sin sjømannskarriere på kaia i Båtsfjord, hvor han egna lina og sprang ærend for båter som trengte en hjelpende hånd, – ble deretter mannskap på trålere for så å bli skipper på egen skute.

Etter endt styrmannsskole i Bergen, reiste Tore ut på forskjellige fartøystyper og endte opp som kaptein på gasstanker.  Han gikk resten av sin navigatørutdannelse ved Høgskolen i Tromsø, og fikk sitt diplom som Maritim Ingeniør og Sjøkaptein av høyeste klasse i 1985. Tore avsluttet karrieren i utenriksfart som kaptein på stykkgodsbåt før han begynte i loslære i begynnelsen av 1993. Han startet som los ved Honningsvåg Losstasjon, fikk overflytting til Tromsø losstasjon i 1995 og var også en tid los ved Soknedal Losstasjon.

Tore var meget godt kjent på hele Norskekysten, og ble ofte spurt om råd (ikke bare fra losene),- men også av sjøfolk som trafikkerte landet vårt.

Da Svalbard begynte å bli populært som turistområde, ble Tore engasjert i å kartlegge nødhavner og ankringsplasser rundt hele øyriket på bakgrunn av sin kjennskap til farvannet og værforhold.

Tore, du vil bli dypt savnet blant loser, losbåtførere og losformidlere. Ikke minst for ditt gode humør og dine friske historie som gjerne var litt på kanten.

Ektefelle, barn og barnebarn er i våre tanker.

 

Vennskap er godt å eie, vennskap er godt å gi.

Det gir trygghet på tunge veier, det gir livet stor verdi.

Takk for godt vennskap, Tore.

 

Harald Pedersen, Tromsø Los.

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.