Minneord til statslos Ruben Martinsen

Ruben Martinsen
Ruben Martinsen

Med Ruben Martinsen har lostjenesten mistet en ressurs. Han var en los og en god kollega som bidro for lostjenesten i turnus og ut over dette om behovet var der.

Det var den 30. august vi ble gjort oppmerksom på at Ruben var blitt utsatt for en trafikkulykke. Det viste seg at han var blitt påkjørt av en bil etter at han hadde gått av sin motorsykkel, tatt av hjelmen og sto og pratet med sin motorsykkelvenn som satt på sin sykkel. Uten forvarsel kom bilen, sneiet vennens motorsykkel og kjørte ned Ruben.

Hardt skadd i hodet ble han sendt til sykehus, men den 8. september måtte han gi tapt.

Ruben ble 54 år.

Det føles uvirkelig at Ruben er borte – for familien, kolleger, alle vennene og for alle andre som har kjent og virket sammen med ham.

Etter å ha seilt utenriks som matros, tok han maritim høyskole og ble uteksaminert i skipsadministrativ linje med, sjørett og administrasjon som spesialfelt, i Trondheim i 1989. Han seilte som styrmann og til sist kaptein før han begynte som statslosaspirant 15. juni 1992. Han ble ansatt på Tranøy losstasjon den 1. oktober 1992 hvor han var frem til han fikk overflytting til Sandnessjøen losstasjon 1. mars 2006. Ruben stortrivdes i losyrket og gav stadig uttrykk for dette – et yrke han behersket utmerket.

I fritiden var han aktivt opptatt med oppfølging av sine to barn Rikke og Benjamin, som er aktive i BIL fotball. At han bidro aktivt i dugnadsarbeid var en selvfølge for ham.

Hus og hjem tok også mye tid da Ruben og Randi ønsket å ha det på stell.

Etter å ha kjørt Route 66 med mange gode venner kjøpte han seg sin Harley i sommer. Hans siste tur var planlagt med sin motorsykkelvenn og de fikk sett det meste av Norge fra vest til øst i løpet av de dagene de var på tur – inntil ulykken skjedde.

Det er brutalt at en 54 år gammel mann blir så urettferdig revet bort. Men det er dessverre virkelighet. Derfor går tankene til hans familie. Til kona Randi og til barna Rikke (14) og Benjamin (15) samt stebarna Iselin og Bendik som han var så inderlig glad i og fulgte opp som sine egne. Han var også så heldig å bli bestefar til to.

Ved Sandnessjøen losstasjon vil Ruben Martinsen bli dypt savnet.

Det vil bli usigelig trist å gå inn på losstasjonen i Sandnessjøen, se lugaren der han bodde i vaktperioden, stå tom og vite at Ruben aldri kommer tilbake dit igjen.

På vegne av Norsk Losforbund

Leif Morten Slotvik
Venn og kollega

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.