Ingen streik i staten

Det blir ikke streik i staten etter at partene ble enige hos Riksmekleren etter å ha meklet seks timer på overtid i natt.
– Vi er tilfreds med resultatet, sier Pål N. Arnesen, leder i YS Stat.

Staten og YS Stat er enige om en fordeling av lønnstillegg der 50 prosent gis sentralt og 50 prosent skal fordeles lokalt gjennom
forhandlinger i de enkelte etater og virksomheter.

I praksis vil det si at det gis et generelt lønnstillegg til alle på 1,15 prosent med virkning 1. mai, mens resten fordeles lokalt med virkning fra 1. juli.
Til sammen fyller dette rammen fra frontfaget på 2,4 prosents lønnsøkning i år.

Også LO Stat og Unio kom til enighet med staten. Dermed blir det ingen streik i forbindelse med årets tariffoppgjør.

– Alt i alt har meklingen gitt oss et bedre resultat på fordeling av økonomi og på forhandlingsbestemmelser enn vi ville oppnådd hvis vi hadde
akseptert statens tilbud i de ordinære forhandlingene. Vi har rett og slett fått en bedre tariffavtale, sier Arnesen.

Han er spesielt tilfreds med de nye forhandlingsbestemmelsene, som han mener vil komme medlemmene til gode.
– Partene på virksomhetsnivå vil nå få betydelig mer ansvar for fordelingen av den lokale lønnsmassen. Samtidig vil det fortsatt bli gitt
generelle tillegg i de sentrale forhandlingene. Dette er en løsning vi hilser velkommen, sier Pål N Arnesen.

Når det gjelder pensjon, blir det ingen endring i forbindelse med dette oppgjøret.
– Pensjonsspørsmålet ble i realiteten avgjort av arbeidsministeren da hun vingeklippet prosessen allerede før meklingen startet.
Det er sterkt beklagelig at vi blir fratatt demokratiske rettigheter når det gjelder forhandling om pensjon, sier YS Stat-leder Pål N Arnesen.

Følgende YS-forbund har medlemmer i staten: AVYO, Befalets Fellesorganisasjon,  Bibliotekarforbundet, Delta, Lærernes Yrkesforbund, Norges Politilederlag, Skolelederforbundet, Norsk Tollerforbund, Parat, Personellforbundet, Skatteetatens landsforbund, Stafo og Kriminalomsorgens Yrkesforbund.

(YS)

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.