Ny losdirektør

Etter en enstemmig innstilling i Kystverkets tilsettingsråd er Erik Freberg Blom ansatt som losdirektør for Kystverkets lostjeneste.

Erik Freberg Blom
Erik Freberg Blom

– Vi står overfor mange spennende utfordringer i tiden som kommer og jeg gleder meg til å ta fatt på disse sammen med mange nye – og noen gamle – kollegaer, forteller Erik Freberg Blom, som blant anna har tre års erfaring som statslos på Vestlandet.

– I og med at dette er en nyopprettet enhet i Kystverket er jeg opptatt av å etablere en kultur og struktur som passer til Kystverket for øvrig, med spesiell fokus på sjøsikkerhet, effektivitet, kvalitet og kundetilfredshet. Om man står overfor utfordringer er det ikke alltid at alt går på skinner, men da er det viktig for oss alle å beholde stevningen og vårt felles mål i sikte – som er å sikre tilstrekkelig farvannskompetanse om bord, som igjen skal bidra til å trygge ferdselen på sjøen ut fra samfunnsmessige hensyn, forteller han.

Erik Freberg Blom kommer til Kystverket frå stillingen som administrerende direktør for Norwegian Training Center i Manila på Filippinene, en stilling han har hatt siden 2012. Senteret, som ble etablert av Norges Rederiforbund i 1990, driver opplæring av filippinske sjøfolk på fartøya til forbundets medlemmer. Han har før det en lang og variert bakgrunn fra norsk maritim næring. Foruten loserfaringen, har han arbeidet som kaptein i Fred Olsen Cruiselines, som skipssjef i Marinen, i Kystvakten, som safety & quality manager i Grieg Star Shipping og som operasjonssjef i Wilson EuroCarriers. Han er utdannet ved Sjøkrigsskolen i Bergen.

Flere nyheter
NorskLos_logo_Artboard 300px
Innlogging

Hvis du har problemer med å få logget inn så prøv å gå direkte til For medlemmer -> Medlemssider. Der fungerer innloggingen.

Denne websiden bruker cookies for å gi deg den beste opplevelsen.